Szentendre

Adatvédelmi irányelvek

a https://szentendre.katedra.hu/ Webshop használata vonatkozásában
Érvényes: 2022. április 20. napjától

  1. Adatkezelési tájékoztató célja

A jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Adatkezelési tájékoztató/Tájékoztató) abból a célból jött létre, hogy a Pallas Magániskola Bt.  (székhely: 2335 Taksony, Széchenyi István út 71.) a szentendre.katedra.hu Webshop üzemeltetőjeként – a továbbiakban: KATEDRA vagy Adatkezelő – az online vagy távkapcsolati lehetőségek útján végzett adatkezelési műveleteiről a jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – általános adatvédelmi rendelet – (a továbbiakban: GDPR)-, a vonatkozó magyar jogszabályoknak, különösen, de nem kizárólag az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben (Ektv.), a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben (Ptk.), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben (Számv. tv.), az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) foglaltakat figyelembe véve és a tájékoztatási kötelezettség teljesítése okán, tájékoztatást adjon a személyes adatok kezelésével kapcsolatosan. Jelen Adatkezelési tájékoztató minden olyan természetes személyre (érintettre) vonatkozik, akinek a személyes adatát az Adatkezelő kezeli, amennyiben az adatkezelés a jelen Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott tevékenység ellátásához kapcsolódik.

Jelen tájékoztató hatálya a Webshop felületének használatára, ott elérhetővé tett elektronikus szolgáltatások igénybevétele során végrehajtott adatkezelésre vonatkozik.

  1. Adatkezelő megjelölése és elérhetőségi adatai

A jelen Adatkezelési tájékoztatóban részletezett adatkezelési műveletek tekintetében a Katedra Kisalföld Oktatási Kft. adatkezelőnek minősül.

Az adatkezelő cégneve: Pallas Magániskola Bt.
Székhelye: 2335 Taksony, Széchenyi István út 71.
Nyilvántartó bíróság: Budapest környéki  Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 13-06-031760
Adószám: 20174666-2-13
Elektronikus elérhetősége: szentendre@katedra.hu
Telefonszáma: +36 (20) 542 4548

  1. Fogalmak

A jelen Adatkezelési tájékoztató könnyebb megértése érdekében az egyes adatvédelmi fogalmak GDPR-ban meghatározott definícióit az alábbiakban ismertetjük.

  • személyes adat:Azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
  • adatkezelés:A személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.
  • profilalkotás:Személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják.
  • adatkezelő:Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.
  • adatfeldolgozó:Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.
  • címzett:Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.
  • az érintett hozzájárulása:Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.
  • érintett:Bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; azonosítható természetes személy: az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, azonosító szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy fizikai, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
  • információ:Bármely, elektronikus úton feldolgozható, tárolható, továbbítható adat, jel, kép tekintet nélkül arra, hogy annak tartalma jogi védelemben részesül-e.
  • felhasználó: a Webshopot böngésző természetes személyek függetlenül attól, hogy a Webshop mely szolgáltatását veszik igénybe, illetve azok a természetes személyek, akik csak böngészik a Webshopot, és egy szolgáltatást sem vesznek igénybe.

 

 

  1. Adatkezelések (a kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogalapja, valamint időtartama)
Személyes adatok
kategóriái
Adatkezelés céljaAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
érintett neve (vezetéknév és keresztnév), címe (ország, irányítószám, város, utca, házszám), elérhetőségei (telefonszám, e-mail cím)Webshop vásárló, mint érintett beazonosítása.Az érintettel kötött szerződés teljesítése [GDPR 6. cikk (1) bek b) és az Adatkezelő jogos érdeke [GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont].Amennyiben érintett a Webshopban megrendelést ad le, úgy adatait legalább a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény6:22. § (1) bekezdés szerinti 5 éves elévülési időn belül őrizzük meg esetleges jogi igények kezelése érdekében.
érintett neve (vezetéknév és keresztnév), címe (ország, irányítószám, város, utca, házszám), elérhetőségei (telefonszám, e-mail cím), a megvásárolt termék és valamennyi jellemzője pl. nyelv, tanfolyamtípus, ütemezés, szint stb.Webshopban történő vásárlás teljesítése.A szerződés teljesítéséhez szükséges [GDPR 6. cikk (1) bek b)]Amennyiben érintett a Webshopban megrendelést ad le, úgy adatait legalább a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22 (1) bekezdés szerinti 5 éves elévülési időn belül őrizzük meg esetleges jogi igények kezelése érdekében.
érintett neve (vezeték és keresztnév), e-mail címe, rendelés száma, rendelés napja, rendelés ideje, rendelés részletei (terméknév, termékkód, mennyiség, egységár és teljes ár), szállítási mód és költség, szállítási címWebshopban történt megrendelés visszaigazolása.A szerződés teljesítéséhez szükséges [GDPR 6. cikk (1) bek b)] és jogi kötelezettség teljesítése [GDPR 6. cikk c) pontja)] okán, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 18. § alapján.A megrendelés visszaigazolásától a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény6:22 (1) bekezdés szerinti 5 éves elévülési időn belül őrizzük meg esetleges jogi igények kezelése érdekében.
érintett neve (vezetéknév és keresztnév), lakcíme (szállítási címe), telefonszáma, számlázási neve, számlázási címe, email címe, rendelés azonosítóTermék kiszállítása.A szerződés teljesítéséhez szükséges [GDPR 6. cikk (1) bek b), az Adatkezelő jogos érdeke [GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont]A termék kiszállításától számított a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény6:22 (1) bekezdés szerinti 5 éves elévülési időn belül őrizzük meg adatait esetleges jogi igények kezelése érdekében.
érintett neve, számlázási név, számlázási cím, adószám (amennyiben az adószám jogi személy, adószámmal rendelkező természetes személy vagy egyéni vállalkozó esetében értelmezhető)Webshop vásárlásról történő számlakiállítás.Jogi kötelezettség teljesítése [GDPR 6. cikk c) pontja)], az általános forgalmi adóról (Áfa) szóló 2007. évi CXXVII. törvény 169.§-a alapján.Vásárlástól számított 8 év a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján.
érintett neve (vezeték és keresztnév), szerződéskötés időpontja, átvétel időpontja, érintett címe, érintett termékek leírása, minden egyéb érintett által megadott adatWebshopban történt megrendeléstől való elállás vagy felmondás gyakorlása érdekében tett nyilatkozat és ennek visszaigazolása.Jogi kötelezettség teljesítése [GDPR 6. cikk c) pontja)] okán, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § alapján.Az elállási vagy felmondási nyilatkozat megtételétől számított, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény6:22 (1) bekezdés szerinti 5 éves elévülési időn belül őrizzük meg esetleges jogi igények kezelése érdekében.
érintetthez kapcsolódó kosárba helyezett termék, kosár elhagyása, vagy a termékre való kattintáshoz kapcsolódó érintetthez kapcsolható információk.Remarketing tevékenység és statisztikai cél.Az érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bek a)].Az érintett hozzájárulásától számított 30 napig.
érintett neve (születési név), anyja neve, születési országa, születési ideje, címe (tartózkodási irányítószám), legmagasabb iskolai végzettsége, a képzési díj költségviselőjeA megvásárolt képzéssel kapcsolatos (felnőtt)képzési szerződés megkötése, statisztikai adatszolgáltatás jogszabály alapján, kapcsolattartás az ügyféllel, a szerződésből eredő igényérvényesítés, szerződéses kötelezettségeknek megfelelés biztosítása.A szerződés teljesítéséhez szükséges [GDPR 6. cikk (1) bek c)]A szerződés megszűnésétől számított 5 év
Érintett neve, e-mail címe, telefonszáma, adott esetben cégnévAjánlatkérés (terembérlésre, tolmácsolási vagy fordítási szolgáltatásra, vállalatoknak, pályázatokra) lehetőségének biztosítása a Felhasználó számára. A Webshopot meglátogató Felhasználó önként megadott személyes adatai, elérhetőségei kezelésének célja a Webshop ajánlatadással kapcsolatos szolgáltatásai igénybe vételének lehetővé tétele az érintett Felhasználó számára.Az érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bek a)].Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Érintett neve (vezetéknév, keresztnév), e-mail címe, telefonszáma, szintfelmérés nyelve, eredményeSzintfelmérés lehetőségének biztosítása a Felhasználó számára. A Webshopot meglátogató Felhasználó önként megadott személyes adatai, elérhetőségei kezelésének célja a Webshop szintfelmérő szolgáltatásának igénybe vételének, valamint a szintfelmérés eredményének kiértesítésének lehetővé tétele az érintett Felhasználó számára.Az érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bek a)].Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Érintett neve, e-mail címe, kiválasztott nyelv, szintSzókincsfejlesztő szolgáltatás lehetőségének biztosítása a Felhasználó számára. A Webshopot meglátogató Felhasználó önként megadott személyes adatai, elérhetőségei kezelésének célja a szókincsfejlesztő szolgáltatás (e-mailben naponta küldött szavak és példamondatok) igénybe vételének lehetővé tétele az érintett Felhasználó számára.Az érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bek a)].Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Érintett neve és e-mail címeHírlevélnek közvetlen üzletszerzési (direkt marketing) célú tevékenység folytatása céljából történő megküldéseAz érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bek a)].Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
A Szerződéssel kapcsolatos jogviszonnyal összefüggésben kezelt adatokA Szerződéssel összefüggésben jogi igény érvényesítése, jogi igényekkel szembeni védekezés, esetleges hatósági és bírósági eljárásokban történő védekezés, adatszolgáltatás, valamint a Szerződés mint jogviszony valamennyi releváns körülményének az előzőek kapcsán történő igazolhatósága és bizonyítása érdekében végzett folytatólagos adatmegőrzés.A Katedra azon jogos érdeke, hogy igényérvényesítés vagy védekezés esetén megfelelő bizonyítékok birtokában legyen (ideértve az Adatkezelő által vagy vele szemben érvényesíthető munkajogi, adójogi igényeket is)Jogi igényre vonatkozó elévülési idő végéig / Eljárás indítására nyitva álló határidő végéig
A kezelt adatok teljességéről készített biztonsági mentésekBiztonsági mentések készítése a Webshop használatával kapcsolatos folyamatok megszakítás nélküli működésének biztosítása érdekébenAz Adatkezelőnek a Webshop használatával kapcsolatos folyamatok megszakítás nélküli működéséhez fűződő jogos érdekeA biztonsági mentések elkészítésétől számított 1 hónapig

A regisztrációs adatok Adatkezelő részére történő rendelkezésre bocsátásával valamint az Adatkezelő által az Érintett rendelkezésére bocsátott Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Érintett általi elfogadásával az Érintett és az Adatkezelő között egy olyan, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2011. évi CVIII. törvény hatálya alá tartozó szerződés jön létre, amelynek értelmében az Adatkezelő a Honlap használatának biztosítására valamint a Webshopon keresztül megvásárolt termékek tulajdonjogának és birtokának Érintett részére történő átruházására, míg az Érintett megvásárolt termékek vételárának megfizetésére köteles. A fenti adatkezelések kapcsán az Adatkezelő felhívja a figyelmet arra, hogy az Érintett azon adatainak megadása, amelyeket jogi kötelezettség vagy az Adatkezelővel létrejövő szerződés előkészítése, illetve teljesítése alapján kezel, a szerződéses jogviszony létesítése illetve az abból származó egyes kötelezettségek teljesítése érdekében kötelező, a szükséges adatok megadása nélkül az Adatkezelő nem lenne képes a szerződéssel összefüggésben vállalt vagy jogszabályban előírt kötelezettségei teljesítésére. A fentiekben megadott megőrzési időket az Adatkezelő arra tekintettel határozta meg, hogy meghatározott adatok esetén a fenti táblázat utolsó előtti sorának megfelelően a személyes adatok kapcsán jogi igényérvényesítés céljából is történhet adatkezelés, így ha a jogi igényérvényesítési idő hosszabb, mint az egyéb adatkezelési céllal érintett megőrzési idő lenne, az utóbbi került mindenhol feltüntetésre. Az Adatkezelő a jelen 4. pont szerint kezelt adatok körének teljességéről biztonsági mentést készít, melynek célja a Webshop használatával kapcsolatos, a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban, valamint a kapcsolódó ÁSZF-ben szabályozott folyamatok megszakítás nélküli működésének biztosítása, akár az informatikai rendszerekben bekövetkező esetleges működési zavarok esetén is. A biztonsági mentés készítésének jogalapja az Adatkezelőnek a Webshop használatával kapcsolatos folyamatok folyamatos működéséhez fűződő jogos érdeke. Az Adatkezelő a biztonsági mentéseket egy hónapig őrzi meg.

Cookie-k

Az Adatkezelő ezúton tájékoztatja a Felhasználót, hogy a weboldal bizonyos részeinek letöltésekor a webszerver automatikusan kis adatfájlokat, ún. cookie-kat (“Cookie”, “Süti”) helyez el a Felhasználó Eszközére, majd a későbbi látogatás során ezeket visszaolvassa. Bizonyos esetekben ezek az adatfájlok az Infotv. illetőleg a GDPR értelmében személyes adatnak minősülnek, hiszen a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége nyílik összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A Webshop a használat során két különböző célokból helyez el cookie-t a felhasználó eszközén. Ezek közül a működéshez elengedhetetlen PHPSESSID, amit a Webshop azért helyez el, hogy a bejelentkező felhasználó munkamenetét a kijelentkezésig azonosítani tudja és így a regisztrált felhasználó adatait védje. Ha Ön a böngészőjében semmilyen cookie elfogadását nem engedélyezi, így a PHPSESSID-t sem, akkor a Webshop alkalmazást Ön nem tudja használatba venni. Ez a cookie tehát a felhasználó hozzájárulását nem igényli. Ezek mellett az Adatkezelő statisztikai adatgyűjtés céljából Google Analyticst használ, ami sütiket helyez el az Ön böngészőjében, és így adatokat küld az Adatkezelő számára, hogy mit látogatott az oldalon. Ezek a sütik személyes adatot nem tárolnak, arra szolgálnak, hogy követni lehessen, mit csinált az érintett a honlapon. Ezen kívül az Adatkezelő a Google AdWords nevű online reklámprogramot használja, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását is. Ennek használatával amikor a Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezek a cookiek nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk. Az utóbbi két cookie elhelyezése a felhasználó hozzájárulásán alapszik, így azok csak ezen hozzájárulás birtokában kerülnek elhelyezésre, mely hozzájárulást az érintett a felugró ablakban található Hozzájárulok gombra kattintva ad meg. Ha nem szeretne részt venni akár a Google Analytics általi adatgyűjtésekben, akár a Google Adwords általi konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében nem adja hozzájárulását ezen cookie-k telepítéséhez.

Az Adatkezelő által használt egyes Cookie-k használatának célja, megőrzésének időtartama:

A Cookie típusaA Cookie használatának céljaA Cookie megőrzésének időtartamaAz érintett hozzájárulása szükséges-e.
Google Analytics (_ga, _gat és _gid elnevezésű cookie-k)A Webshop a Google Analytics eszközt arra használja, hogy információt gyűjtsön és elemzéseket végezzen arról, hogy a Felhasználó miként fér hozzá a Webshophoz, és hogyan használja azt. Ezek az információk jelentések készítésére szolgálnak, valamint segítséget nyújtanak a Webshop továbbfejlesztéséhez. Az adatok gyűjtése – beleértve a Webshop felhasználóinak a számát, azt, hogy a Felhasználó honnan érkezett a honlapra, és mely oldalakra látogatott el a Webshopon keresztül – névtelen formában történik. Az összegyűjtött adatok nem vezethetők vissza a Felhasználóhoz. A Google adatvédelmi irányelveiről bővebben itt tájékozódhat.Google Analytics ún. first party cookie-k akkor jönnek létre, amikor a Felhasználó a Webshopot meglátogatja, mert portálunkra telepítésre került a Google Analytics-követőkód. A Cookie-k a fent megjelölt időponttól számítva legfeljebb 2 évig tárolódnak a Felhasználó Eszközén. Ezzel kapcsolatban bővebb információ ide kattintva található.Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.
Google AdWords (Google Remarketing)Számos külső szolgáltató, köztük a Google, tárolja a Felhasználó által a Webshopban tett korábbi látogatások adatait, és az adott információkat arra használja, hogy megjelenítse az Adatkezelő hirdetéseit, ha a Felhasználó a Google valamely partnerének a webhelyére látogat. A Webshopban tett látogatása során egy vagy több, a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) által biztosított Cookie-t küldünk a Felhasználó számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. A Google remarketing-Cookie-k felhasználása a Google AdWords hirdetési rendszerén keresztül történik. A Google által biztosított Cookie-k segítségével a Webshopban tett látogatás ténye és ideje, továbbá az kerül rögzítésre, hogy a Felhasználó a látogatás során a Webshop mely aloldalait tekintette meg. Az így rögzített adatok tárolása névtelen formában történik.A Felhasználó a Google hirdetési beállításaiban a Cookie-k kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatja le a Google remarketing Cookie-jait, továbbá a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók Cookie-jait is letilthatja.Az AdWords-Cookie-kat a Felhasználónak a Webshopban tett látogatását követő 90 napig tárolják.Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.
Facebook (remarketing)

A Meta Platforms Ireland Ltd. hozzáfér a Webshop látogatottságának méréséhez és böngészési szokások feltérképezéséhez kezelt adatok köréhez. A Meta Platforms Ireland Ltd. a fenti adatokat az említett elemzések készítésén túl a böngésző felhasználó számára célzott reklámok eljuttatása céljából is felhasználja. Ennek során a Meta Platforms Ireland Ltd az adatok és a böngészéshez használt eszköz IP címének összekapcsolásával állapítja meg az adott eszközről végrehajtott böngészési szokások alapján a feltárható érdeklődési kört, majd így juttatja el a célzott reklámokat az adott eszközre. A Meta Platforms Ireland Ltd. az e pontban írt adatokon kívül a jelen tájékoztatóban említett további adatokhoz nem fér hozzá.

Az alábbi célokhoz rendelt adatok Felhasználó személyéhez kapcsolható módon kerülnek rögzítésre, de azokhoz csak Adatkezelő fér hozzá:
– felhasználói név és jelszó esetleges eltárolása a könnyebb belépéshez (Felhasználó döntése szerint)
– Felhasználó belépési jogosultságának ellenőrzése (felhasználói név, e-mail cím, jelszó).

Az AdWords-Cookie-kat a Felhasználónak a Webshopban tett látogatását követő 90 napig tárolják.Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.
Munkamenet-azonosító (PHPSESSID nevű cookie)A munkamenet-Cookie-k lehetővé teszik, hogy a Webshop felismerje a Felhasználót, ezáltal a Felhasználónak nem kell a már megadott adatokat ismételten megadnia.Az információk tárolása az aktuális munkamenet végéig tart. A munkamenet a Webshop Felhasználó általi látogatásának időtartamát jelenti. A munkamenet végével az összegyűjtött adatok a továbbiakban nem lesznek hozzáférhetők.Nem, a cookie elhelyezése az érintett hozzájárulását nem igényli.
Állandó Cookie-kAz Adatkezelő a jobb felhasználói élmény elérése érdekében állandó cookie-t használ (pl. optimalizált navigáció az oldalon, meghatározott nyelvi beállítások megtartása).Ezeket a sütik hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző süti file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.Igen, a “Hozzájárulok” gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.

A Felhasználó eseti alapon elfogadhatja vagy elutasíthatja a Cookie-k használatát, vagy a böngésző megfelelő beállításával valamennyi Cookie használatát elutasíthatja. Ennek módjáról és a Cookie-król bővebb információ a következő webhelyen található: https://www.youronlinechoices.eu/. Ha a Felhasználó a Cookie-k letiltása mellett dönt, a Webshop bizonyos oldalaihoz csak korlátozott hozzáféréssel rendelkezik majd, továbbá előfordulhat, hogy a Honlap bizonyos funkciói vagy szolgáltatásai nem megfelelően működnek majd. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, webanalitikai mérések lefolytatása, a Honlap megfelelő üzemeltetése, felhasználói élmény fokozása, Felhasználók számára hirdetések megjelenítése. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyet a Felhasználó a felugró cookie figyelmeztetőn található “Hozzájárulok” gombra kattintással ad meg, a jelen tájékoztatóban foglalt megfelelő tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján). A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal. Az adattárolás módja: elektronikus. Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

 

 

  1. Adatfeldolgozók
Címzett megnevezéseAz adatátadás/-továbbítás/hozzáférés indoka / címzett bevonásával érintett tevékenysége
Katedra Nyelviskola Kft. (székhely: 1061 Budapest, Anker köz 1-3. fél)A cég a Webshop fejlesztője és technikai karbantartója
Versanus Informatikai és Szolgáltató Kft. (székhely: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5. 5. em. 56.)A cég a személyes adatok tárolására szolgáló szervert biztosítja és üzemelteti.
Dimnet Bt. (székhely: 1044 Budapest, Gyertyaláng u 4. 2. lház. 1. em. 5.)A cég a személyes adatok tárolására szolgáló szervert biztosítja és üzemelteti.

Barion Payment Zrt.

A Barion Payment Zrt biztosítja az elektronikus fizetési rendszert. A barion Payment Zrt. adatvédelmi szabályzata az irányadó az általuk kezelt adatok kapcsán.

Librotrade Kft. (székhely: 1173 Budapest Pesti út 237.)A Webshopon keresztül megvásárolt termékek házhoz szállításának biztosítása.
Libra Books Könyvkiadó, Árusító, Kereskedelmi Kft. (székhely: 1085 Budapest Kölcsey u 2.)A Webshopon keresztül megvásárolt termékek házhoz szállításának biztosítása.
THE ROCKET SCIENCE GROUP LLC (MailChimp) (székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA)Az Adatkezelő által használt hírlevél küldő szoftver fejlesztője és karbantartója

A Katedra a személyes adatokat a fenti címzetteken kívül más személy számára nem továbbítja, kivéve, ha az adattovábbítás jogszabály, hatóság vagy bíróság rendelkezése folytán kötelező.

  1. Érintetti jogok

Az Érintett kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését, egyes esetekben kérheti továbbá az adatok kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen. Az Érintettet megilleti továbbá az adathordozhatósághoz és a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásához, valamint a jogorvoslathoz való jog, valamint az egyedi ügyekben alkalmazott automatizált döntéshozatal esetén a döntés hatályával kapcsolatos választás, valamint az emberi beavatkozás kérésének joga. Hozzájáruláson alapuló adatkezelés során az Érintett jogosult továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonására, amely azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

A) A hozzáféréshez való jogAz Érintett bármikor jogosult felvilágosítást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatait az Adatkezelő kezeli-e és miként, ideértve az adatkezelés céljait, a címzetteket, akikkel az adatait közölték, vagy a forrást, ahonnan az adatot az Adatkezelő megkapta, a megőrzési időtartamot, az adatkezeléssel kapcsolatos bármely jogát, továbbá az automatizált döntéshozatalra, profilalkotásra vonatkozó információkat, harmadik országba vagy nemzetközi szervezetnek való továbbítás esetén pedig az ezzel kapcsolatos garanciákra vonatkozó információkat. A hozzáférés joga gyakorlása során az Érintett arra is jogosult, hogy az adatok másolatát kérje, elektronikus úton benyújtott kérelem esetén – ellenkező Érintetti kérés hiányában – az Adatkezelő a kért információkat elektronikusan (pdf formátumban) bocsátja rendelkezésre. Amennyiben az Érintett hozzáférési joga hátrányosan érinti mások jogait és szabadságait, így különösen mások üzleti titkait vagy szellemi tulajdonát, az Adatkezelő jogosult az Érintett kérelmének teljesítését szükséges és arányos mértékben megtagadni. Abban az esetben, amennyiben az Érintett a fenti tájékoztatást több példányban kéri, az Adatkezelő a többlet példányok elkészítésének adminisztratív költségeivel arányos és ésszerű mértékű díjat számol fel.

B) A helyesbítéshez való jogAz Adatkezelő az Érintettre vonatkozó személyes adatokat annak kérésére helyesbíti vagy kiegészíti. Amennyiben kétség merül fel a helyesbített adat kapcsán, az Adatkezelő felhívhatja az Érintettet, hogy a pontosított adatot megfelelő módon – elsősorban okirattal – bizonyítsa az Adatkezelő számára. Amennyiben a jelen joggal Érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (így például a címzettel mint adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő az adat helyesbítését követően haladéktalanul tájékoztatja ezeket a személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja ezen címzettekről.

C) A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”) Amennyiben az Érintett valamely vagy az összes személyes adatának törlését kéri, az Adatkezelő az(oka)t indokolatlan késedelem nélkül törli, amennyiben:

  • az Adatkezelőnek az adott személyes adatra már nincs szüksége abból a célból, amelyből azokat gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  • olyan adatkezelésről van szó, amely az Érintett hozzájárulásán alapult, de a hozzájárulást az Érintett visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • olyan adatkezelésről van szó, amely az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekén alapult, de az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, és – közvetlen üzletszerzés célú adatkezelés elleni tiltakozást kivéve – nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat az Adatkezelő jogellenesen kezelte, vagy
  • jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges a személyes adatok törlése.

Amennyiben a jelen joggal Érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (így például a címzettel mint adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő a törlést követően haladéktalanul tájékoztatja ezen személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja ezen címzettekről. Az Adatkezelő nem minden esetben köteles a személyes adatok törlésére, különösen pl. abban az esetben, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

D) Az adatkezelés korlátozásához való jogAz Érintett személyes adatai kezelésének korlátozását kérheti az alábbi esetekben:

  • az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, de az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása azt jelenti, hogy a korlátozással Érintett személyes adatokat a tárolás kivételével az Adatkezelő nem kezeli, illetve csak abban a körben kezeli, amihez az Érintett hozzájárult, illetve az Adatkezelő ilyen hozzájárulás hiányában is kezelheti azokat az adatokat, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy uniós, illetve valamely európai uniós tagállam fontos közérdekére tekintettel szükségesek. Az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az Érintettet előzetesen tájékoztatja. Amennyiben a jelen joggal Érintett személyes adatokat az Adatkezelő más személlyel (így például a címzettel mint adatfeldolgozóval) közölte, az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásáról haladéktalanul tájékoztatja ezen személyeket, feltéve, hogy az nem lehetetlen vagy nem igényel az Adatkezelőtől aránytalan erőfeszítést. Az Érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja ezen címzettekről.

E) A tiltakozáshoz való jogAmennyiben az Érintettre vonatkozó adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdeke, az Érintett jogosult tiltakozni az adatkezelés ellen. A tiltakozásnak az Adatkezelő nem köteles helyt adni, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy

  • az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy
    • az adatkezelés az Adatkezelő jogi igényeinek előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik.

F) Az adathordozhatósághoz való jogAz Érintett jogosult kérni, hogy az Adatkezelő azokat a személyes adatait, amelyeket ő hozzájárulás alapján vagy szerződéses jogalapon bocsátott az Adatkezelő rendelkezésére és az Adatkezelő automatizáltan (pl. számítógépes rendszerben) kezel, az Érintett részére tagolt formátumban adja át, akár más adatkezelőnek való átadás céljából is, vagy hogy – amennyiben az technikailag megvalósítható – a kérésére közvetlenül egy másik, általa megjelölt adatkezelő részére továbbítsa. Az Adatkezelő ilyen kérések esetén a kért adatokat pdf fájlként bocsátja rendelkezésre. Abban az esetben, amennyiben az Érintett adathordozhatósághoz való jogának gyakorlása hátrányosan érintené mások jogait és szabadságait, az Adatkezelő jogosult az Érintett kérelmének teljesítését szükséges mértékben megtagadni. Az adathordozhatóság körében tett intézkedés nem jelenti az adatok törlését, csak akkor, ha egyidejűleg az Érintett törlési kérelemmel is él, ennek hiányában tehát az adatokat az Adatkezelő mindaddig nyilvántartja, ameddig azok kezelésére céllal, illetve megfelelő jogalappal rendelkezik.

G) Panaszjog, jogorvoslathoz való jogHa az Érintett úgy ítéli meg, hogy az Adatkezelő általi személyes adatainak kezelése megsérti a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályok, így különösen az Általános Adatvédelmi Rendelet rendelkezéseit, jogában áll a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál („NAIH”) panaszt benyújtani. A NAIH elérhetőségei: Honlap: http://naih.hu/Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9. Telefon: +36-1-391-1400 Fax: +36-1-391-1410 E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Az Érintettnek joga van más, így különösen a szokásos tartózkodási helye, munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti európai uniós tagállamban létrehozott, felügyeleti hatóságnál is panaszt tenni. Az Érintett – panasztételi jogától függetlenül – fenti jogsérelem esetén bírósághoz is fordulhat. Adatkezelő esetén az illetékes bíróság a Budapest Környéki Törvényszék, azonban az Érintett a pert a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindíthatja. Magyarországon a törvényszékek elérhetősége az alábbi linken található: http://birosag.hu/torvenyszekek. Az Érintett továbbá a pert a szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósága előtt is megindíthatja, amennyiben az Érintett szokásos tartózkodási helye az Európai Unió más tagállamában van. Az Érintett jogosult bírósághoz fordulni a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben is. Az Érintett jogosult továbbá bírósági jogorvoslatra, ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az Érintettet a benyújtott panaszával kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről. Az Érintettnek jogában áll a panasznak a nevében történő benyújtásával, a felügyeleti hatóság határozatának bírósági felülvizsgálatával, a keresetindítással, valamint a kártérítési jogának a nevében történő érvényesítésével egy olyan nonprofit jellegű szervezetet vagy egyesületet megbízni, amelyet valamely európai uniós tagállam jogának megfelelően hoztak létre és amelynek alapszabályban rögzített céljai a közérdek szolgálata, valamint az Érintettek jogainak és szabadságának a személyes adatok vonatkozásában biztosított védelme. * * *

Hatályos: 2022. március 25. napjától